Jere Pensas tutulla rytmillä Vihdin asfaltille

Rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokan Suomi Cup kulki talven osakilpailuissa laihialaisen 18-vuotiaan Jere Pensaan tahdissa. Kuljettajan itsensä varovaisista kommenteista huolimatta laihialainen on vahva ennakkosuosikki luokkavoittajaksi nyt sunnuntaina 6. toukokuuta asfaltilla ajettavassa Vihdin SM-osakilpailussa.

– Torstaina olin testaamassa auton asfalttisäädöt Lapuan Ala-Talkkari -radalla. Auto tuntui olevan kaikin puolin kunnossa sunnuntain kisaa varten. Auton puolesta voin hyvillä mielen startata kesäkauden ensimmäiseen asfalttikisaan, totesi Renault Meganea kuskaava Pensas testien jälkeen.

Vihdin Nummelan keskustan kupeessa ajattava asfalttireitti on Pensaalle uusi tuttavuus, eikä laihialainen ota siellä menestymisestä ennakkopaineita.

– Paha sanoa vielä kuinka hukassa sunnuntaina ollaan. Ei ole mitään ihme kikkoja yritetty keksiä. Paras on luottaa vain vanhaan tuttuun rytmiin, niin eikö se vauhti sieltä jostakin taas löydy. Olisi se tietenkin rentoa aloittaa kesäkausi voitolla, Pensas pyöräyttää.

Talvella V1600-luokassa ajoi vain muutama kilpailija. Nyt Nummelassa Cup-pisteiden kimppuun käy toistakymmentä kuljettajaa, ja se on Pensaan mieleen.

– Se on pelkästään hyvä asia kun luokassa on paljon kuskeja. Silloin on pakko puristaa molemmilla vedoilla sitä parasta, mitä osaa. Varmisteluihin ei ole varaa. Nopeimpien kilpakumppaneiden lisäksi joku voi vetää riskillä ja saada huippuajan.

Vihdin SM-rallisprintin jälkeen Pensan Racingin miehistöllä riittää vipinää koko toukokuulle. Vajaa pari viikkoa Vihdin kisan jälkeen Pensas urakoi Kouvolan SM-rallissa ja siitä heti seuraava viikonloppuna asfaltti vinkuu Kauhajoen SM-rallisprintissä.

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close