Jere Pensas haluaa säilyttää piikkipaikan

Rallisprintin SM-sarjan toinen ja talvikauden hyvästelevä osakilpailu kurvaillaan nyt lauantaina 10. maaliskuuta Rovaniemellä. V1600 -luokan Suomi Cup -pisteistä ajavalla kauden ensimmäisen osakilpailun voittajalla Jere Pensaalla on selkä tavoite Mäntyvaaran kahinoihin. Laihialainen haluaa säilyttää luokan piikkipaikan rallisprintin SM-sarjan siirtyessä kevättauolle.

Pensas on rallisprintin SM-sarjan V1600 -luokan mestari kahdelta edelliseltä kaudelta, tosin ne mestaruudet tulivat nuorten luokan puolelta. Pensas saa tällä kaudella vastaansa yleisen luokan puolella monta huomattavan kokenutta kuljettajaa. Laukaan kauden avauskilpailun voitto antoi osviittaa, missä nyt mennään.

-Tiedän, että tänä vuonna kisat ovat varmuudella paljon tiukempia kuin edellisillä kausilla. Olen varautunut siihen ja pyrkinyt nostamaan omaa vauhtiani. Autooni Renault Meganeen on myös tehty pieniä muutoksia helpottamaan ajamista. Laukaalla sain hyvän tuloksen täysin riskittömällä ajolla. Pensas avaa.

Rovaniemellä ajettava reitti on ennakkotietojen mukaan erityyppisessä maastossa kuin kauden avaus Laukaalla. Lisäksi Pensaalla on vauhtipätkät verissä viime viikonlopun SM-rallista Joensuusta. Millä asenteella nuorimies starttaa lauantaina Mäntyvaaralla?

-Täytyy kiertää reitti läpi ennen kisaa tarkalla silmällä. Jos matkalla on hitaita paikkoja, ne on selvitettävä järki päässä. Muuten kaasu pitää olla koko ajan pohjassa. Jotenkin noin ne voitot ovat ennenkin tulleet. Luotan siihen, että samoilla lääkkeillä pärjään nytkin, Pensas järkeilee.

Kilpailu Rovaniemen Mäntyvaaralla käynnistyy nyt lauantaina 10. maaliskuuta klo 11:30.

Kuva ja Teksti: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close