Taistelu rallisprintin SM-sarjan pisteistä jatkuu Rovaniemellä

Rallisprintin SM-sarja jatkuu kauden toisella osakilpailulla lauantaina. Rinne-Market SM-sprintissä pisteistä taistellaan Rovaniemen Mäntyvaarassa. Rata-alueena toimii sama tuttu areena mikä on totuttu näkemään jo vuosien ajan Arctic Lapland Rallyn yleisöerikoiskokeena. Rata tullaan muuttamaan joiltain osin ”Tunturirallin” suuntaviivoista ja lisäksi ajosuuntaa vaihdetaan, joten rata on kaikille kilpailijoille uusi.
Rovaniemen kilpailuun ilmoittautui 114 toinen toistaan nopeampaa rallisprint-kilpailijaa. Mukana ovat luonnollisesti kaikki huippukilpailijat.

Rallisprintin SM-sarjan avausosakilpailussa Laukaan Ruuhimäessä kolme viikkoa sitten nelivetoiset voitti hallitseva mestari, tuusulalainen Tomi Hallia. Rallisprintin Suomen mestaruuden seitsemän kertaa voittanut Hallia lähtee Rovaniemelle ajamaan jälleen voitosta nelivetoisella Mitsubishi Lancerillaan.
Nelivetoisissa pisteistä taistelevat myös tiukasti viime vuoden mitalistit, raahelainen Pekka Keski-Korsu ja suomussalmelainen Kai Hyttinen. Mielenkiintoista on myös nähdä, millaista vauhtia ajavat vuosia rallisprint-kilpailuiden voitoista kamppailleet hämeenkyröläinen Jari Lamminsivu ja anjalankoskelainen Jukka Tenho.
Sanansa sanottavana Mäntyvaarassa on varmasti myös rallin SM-sarjassa R5-luokan Skoda Fabialla hyvin tällä kaudella ajaneella keuruulaisella Tomi Tukiaisella sekä varkautelaisella Janne Erosella, joka myöskin ajaa Rovaniemellä R5-luokan Skoda Fabialla.

Kaksivetoiset Ruuhimäen pomppulinnassa voitti laihialainen Mika Lemmetti. Kaksivetoisten hallitseva Suomen mestari ajaa Mäntyvaarassakin Toyota Starletillaan vain ja ainoastaan voitosta. Voittotaistelussa on varmasti mukana viime kauden hopeamitalisti, Toyota MR2 -autolla ajava parkanolainen Mikael Vuotari. Samanlaisella autolla ajava salolainen Mikko Pääkkönen on myös mukana voittotaistelussa.
Kilpailualueena Mäntyvaara tarjoaa hienot puitteet, niin yleisölle, kuin myös kilpailijoille taustajoukkoineen. Katettu ja lämmin katsomo sijaitsee keskellä tilavaa varikkoaluetta. Katsomosta löytyy myös hyvät ravintolapalvelut autourheilukansalle. Parhailta varikkopaikoilta on näkyvyys lähestulkoon koko kilpailussa käytettävälle radalle, samoin kuin katsomosta. Pysäköintialueet yleisölle löytyvät myös alueen välittömästä läheisyydestä, joten tapahtuma sopi loistavasti perheille. Erona ”Tunturiralliin”, rallisprintissä kilpailijat lähetetään radalle puolen minuutin välein, joten kilpa-autoja on nähtävillä tuplasti enemmän yhtä-aikaisesti ralliin verrattuna.

Mäntyvaaran osakilpailun reaaliaikainen tulospalvelu löytyy osoitteesta: http://www.mut-palvelu.fi/sprintonline/

Kisainfo:
Kilpailun ajankohta: Lauantai 10.3. kello 11.30 alkaen.
Kilpailutoimisto ja varikko: Mäntyvaaran Ravirata, Mäntyvaarantie 161, 96100 Rovaniemi.

Liput: 10€ / alle 12v. ilmaiseksi
Järjestäjä: Rovaniemen UA.

Kuva: Keuruulainen Tomi Tukiainen voitti kauden ensimmäisessä rallisprintin SM-osakilpailussa ralliautojen luokan. R5-luokan Skoda Fabialla ajava Tukiainen on Rovaniemen SM-osakilpailun ennakkosuosikkeja. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close