Taistelu rallisprintin Suomen mestaruuksista alkaa

Suomen nopeimman sarjan, rallisprintin SM-sarjan, kausi alkaa sunnuntaina. Kauden avausosakilpailun näyttämönä toimii kaikille autourheilun ystäville tuttu Ruuhimäki Laukaan Lievestuoreella. Sarjapisteistä kilpaillaan Jyväskylän MM-rallista tutulla legendaariselle hyppypätkällä. Lumisateet ja pakkaset ovat suosineet, kilpailussa ajettava noin neljän kilometrin pituinen rata on erinomaisessa kunnossa.

Sarjassa kilpaillaan kaudella 2018 niin kaksi- kuin nelivetoistenkin Suomen mestaruudesta, junioreiden Suomen mestaruudesta sekä senioreiden, naisten, nuorten sekä V1600-luokan Suomi cup-mestaruuksista.
Kaudella 2018 rallisprintin Suomen mestaruuksista kilpaillaan jälleen kuudessa osakilpailussa, joista kaksi kilpaillaan talvella lumella, kaksi kesäkaudella asfaltilla ja syksyn kaksi viimeistä osakilpailua soralla.
Kauden osakilpailut ovat:
3.2.2018 2. LMM Rallisprint (lumi/jää) Lievestuore/Ruuhimäki
10.3.2018 SM-Rallisprint (lumi/jää) Rovaniemi
6.5.2018 Fixus SM-Rallisprint (asfaltti) Nummela
26.5.2018 IKH-Rallisprint SM (asfaltti) Kauhajoki
15.9.2018 Leppävirta rallisprint (sora) Leppävirta
13.10.2018 Laihia SM-Rallisprint (sora) Laihia

Ruuhimäen SM-sarjan aloittavaan osakilpailuun ilmoittautui peräti 153 kilpailijaa. Mukana ovat kaikki Suomen huiput.
Kaksivetoisissa Laihian Urheiluautoilijoiden Mika Lemmetti lähtee puolustamaan viime kauden Suomen mestaruuttaan takavetoisella Toyota Starletilla. Häntä lähtee haastamaan viime kauden hopeamitalisti, Parkanon Urheiluautoilijoiden Mikael Vuotari. Hän ajaa takavetoista Toyota MR2 -kilpuria.
Nelivetoisissa mukana on koko viime kauden mitalikolmikko. Mr. Rallisprint, tuusulalainen Tomi Hallia lähtee tavoittelemaan jo uransa kahdeksatta SM-kultaa. Vuonna 1974 syntynyt supermenestyjä on saavuttanut urallaan rallisprintin SM -kultaa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010, 2011 ja 2017. Hallia kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

Viime kauden hopeamitalisti, raahelainen Pekka Keski-Korsu kilpailee Ruuhimäessä Ford Fiestalla, joka on S2000-luokan ralliauto. Mitsubishi Lancerilla on mukana jälleen myös viime kauden pronssimitalisti, suomussalmelainen Kai Hyttinen.
Nelivetoisissa kannattaa seurata myös hämeenkyröläistä Jari Lamminsivua. Mitsubishi Lancerilla kilpaileva vuoden 2000 Suomen mestari on vuodesta toiseen taistelemassa voitoista. Ruuhimäessä on mukana myös vuoden 2009 Suomen mestari Jukka Tenho. Anjalankoskelainen kilpailee tehokkaalla nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.
Laukaan Moottorimiesten järjestämä kilpailu alkaa Ruuhimäessä sunnuntaina 11.2. kello 12.00. Kilpailutoimisto ja varikko löytyvät osoitteesta: Jyvässeudun Ajoharjoittelurata Oy Ajoneuvontie 39, 41400 Lievestuore.

Kuvateksti: Tuusulalainen Tomi Hallia lähtee tavoittelemaan jo uransa kahdeksatta rallisprintin Suomen mestaruutta. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close