JT_Motorsportilla uudet asetelmat kauteen 2018

Ensi kauteen startataan JT_Motorsportissa uusin asetelmin, kun tiimin molemmat kuljettajat ajavat täyden kilpailukauden. Aikaisempina vuosina on tiimi panostanut Neste Rallin ajamiseen, joka on pienelle tiimille monella osa-alueella raskas, koska työt pitää aloittaa käytännössä jo maaliskuussa. 2018 Neste Ralli ei ole päätavoite, vaan katseet ovat käännetty Rallisprintin SM-sarjaan, sekä RSJM-sarjan puolelle.

Jan ”Janppa” Talso – Tavoitteena menestyminen RSJM-sarjassa

”Tarkoitus oli ajaa RSJM-sarja jo vuonna 2017, mutta kilpailukausi 2016 päättyi Kouvolan ABC-rallissa ulosajoon, joka söi valitettavasti ison osan kaudelle 2017 varatusta budjetista.” Tarkoituksena on ajaa koko sarja Suzuki Swift Sport RS-autolla RSJM1-luokassa eli V1600-vireisenä. Toinen vaihtoehto olisi ollut ajaa myös F-Rallisarja Junioreissa FIN-R Suzukilla, mutta tulevaisuuden kannalta tämä on varmasti parempi vaihtoehto. Pelkääjän paikalle hyppää ensimmäiseen kauteensa valmistautuva 22-vuotias sisko Jenna Talso. Katsotaan miten yhteistyö kabiinissa lähtee liikkeelle.

Viimeisin kilpailu Janpalla on maaliskuussa ajettu Kuhmoisten Sora-Ralli. Vaikka vauhti ei kisassa päätä huimannut, ei tästä olla kuitenkaan huolissaan. Pimeissä ralleissa on tiesilmällä, sekä ajamisen rohkeudella suuri merkitys menestymiseen ja näihin asioihin ollaan keskitytty suurella huomiolla. Talven rallisprinteissä vauhti oli kuitenkin luokkansa kärkipäässä, joten luotto omaan tekemiseen ja mahdollisuuksiin hyviin sijoituksiin sarjassa on kova. Vaikka kilpailuita ei kesäkaudella kuljettajan penkillä tullut on lähtökohdat kauteen hyvät. Testikilometrejä on tullut Suzukilla paljon, tiesilmää on treenattu ja simulaattorilla takana tuhansia kilometrejä. Tavoitteena olisi saada tasaisesti pisteitä kaikista osakilpailuista ja sarja sijoitus 10. parhaan joukossa.

Vaikka kilpailukausi 2018 ei ole vielä edes startannut, on katseet suunnattu jo paljon pidemmälle ja tulevaisuudessa nuottiluokkiin. Tiimi hankki käyttöönsä syksyllä Citroen C2 R2 -ralliauton, jolla alun perin olikin tarkoitus kilpailla RSJM-sarjassa, mutta päädyimme kuitenkin tuttuun ja turvalliseen Suzukiin. Citroenilla ajetaan kuitenkin asiakastilaisuuksia, testiä sekä Ruuhimäen SM-Rallisprint vielä talven aikana. Kesällä on aikaa rauhassa hieroa säätöjä ja tutustua autoon paremmin ennen kuin Citroen ja Janppa on lähtöluettelossa mukana.

Sami – Rallikuljettajan ”välivuosi”

Peurunkarallissa osui kaikki nappiin ja luokkavoitto yhdistetyssä Trophy & V1600 -luokassa 21. lähtijän joukossa oli osoitus vauhdin olevan vielä tallessa, vaikka ei kauden muissa kisoissa juuri täydellisiä onnistumisia. Muutaman vuoden päästä koittava ”maaginen” 50-vuoden ikä sai vertailemaan Peurunkarallin aikoja Seniori-luokan kuskeihin ja V-autolla oltaisiinkin oltu kahden EK:n jälkeen sijalla 5. Bemareiden ja Civic Type-R:n seassa. Tämä saikin miettimään vaihtoehtoja tulevaisuudelle rakentaako Suzukista kilpailukykyisen FIN R-luokkaan vai ostaa valmis R2?

”Ajetaan se mikä tuntuu hyvältä.” on vastaus kysymykseen mitä ajattelit ajaa ensi vuonna. Autona on sama Suzuki Swift Sport RS, joka on Samilla ollut vuodesta 2012. Ruuhimäen SM-Rallisprint on merkitty varmasti kilpailukalenteriin ja jos tulos on hyvä, ei sarjaa kannata jättää kesken. Monia yksittäisiä kilpailuita kauteen mahtuu, mutta muissa arvosarjoissa tuskin nimeä nähdään.

2018 – Uusia tuulia monella sektorilla

Aikaisempiin vuosiin verrattuna tiimissä tehdään kovasti töitä muillakin sektoreilla, kuin vain rallin ajamisen parissa. Teemme yhteistyötä Gradian kanssa (ent. Jyväskylän Ammattiopisto) ja nuori Yrittäjä Sanna-Sofia suunnittelee tiimillemme uutta ulkoasua. Tämä mahdollistaa meille ylimääräistä aikaa yhteistyökumppaneiden ja rahoituksen etsintään, auton huoltamisen sijaan. NY-yrittäjä saa tästä perusopit yrittämisen saloihin, mielekästä tekemistä opiskeluun ja korvauksen tekemästään työstä. Yhteistyö otettiin kummallakin osapuolella innolla vastaan ja jäämme odottamaan miltä kalusto ensi kaudella näyttää.

Tiimimme on seurannut suurella mielenkiinnolla parinkin ulkomaisen rallitiimin videoprojekteja jo pidempään. Vihdoin on mahdollisuus lähteä tekemään vastaavan tyyppistä Youtube-sarjaa omasta tiimistä, kun saimme projektin vetovastuuseen tällä hetkellä Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulun opiskelijat Ville Halttusen ja Harri Ihalaisen. Tarkoituksenamme on näyttää mitä muuta kilpailemisen takana on kuin pelkkä rallipäivä jossain päin Suomea. Tiiseriä sarjasta saadaan pihalle jo tämän vuoden puolella!

Kauden 2017 yhteistyökumppanit: Pamelan Autopesu, Musamake, MO Automaalaamo OY, Toniproductions, Cameleon Paino, JTM Racing Simulator

Kiitos yhteistyökumppanit ja kaikki vauhdissa mukana olleet. Ensi kaudella mennään taas! 🙂

JT_Motorsport Facebookissa

Teksti: JT_Motorsport tiedotus
Kuva: Jaakko Ohvanainen

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close