Jere Pensas heti pytynjaolle miesten sarjassa

Rallisprintin SM-sarjasta nuorten Cup-mestaruudet päättyneeltä kaudelta ja viime vuodelta kurvaillut laihialainen Jere Pensas hyvästeli tämän kauden rallisprintit yleisen V1600-luokan puolella. Sunnuntaina 15.10. Huittisissa kurvaillussa SM-sarjan kauden finaalissa Pensas tuuppasi toiseksi kun V1600-luokkaan osallistui 17 kilpailijaa.

– Kun nuorten puolelta mestaruus oli jo varma, niin piti kokeilla mitenkä vauhti riittää yleisen luokan puolella. Hyvinhän se näytti riittävän kun olin molemmilla vedoilla porukan toiseksi nopein. Ensimmäisellä kierroksella oli pieniä ongelmia vaihteiden kanssa. Toinen rinki tuli puhtaasti ja aika parani kolme sekuntia, Pensas kertasi päivän vedot.

Pensaan edelle ehti vain V1600 luokan-mestariksi ajanut Lauri Joona. Kolmas oli luokasta pronssia kalastanut Timo Rajala ja neljänneksi ehti tämän kauden hopeamitalisti Jyri Räsänen. Pensas sijoittuu V1600-luokan loppupisteissä seitsemänneksi. Pisteille kauden aikana ajoi 24 kuljettajaa.

Laihialaisen, juuri 18 vuotta täyttäneen nuorenmiehen vauhti riittää myös isojen poikien puolella. Nähdäänkö Pensas ensi kaudella luokan mestaruusjahdissa?

– Pian pitää tehdä päätöksiä mitä kisoja ensi vuonna ajetaan. Rallit kiinnostavat. Ehkä siltä puolelta löytyy jotakin, Pensas pohtii.

Teksti: JiiVee Korpela
Kuva: Taneli Niinimäki

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close