Jere Pensas miesten kerhossa rallisprintin kauden huipennuksessa

Rallisprintin SM-sarjassa nuorten Suomi Cup -mestaruuden edellisessä osakilpailussa Leppävirralla varmistanut Jere Pensas lähtee kauden päätökseen Huittisiin uusin tavoittein. Kaksi viikkoa sitten 18 vuotta täyttänyt laihialainen mittaa Huittisissa mikä on rallisprintin taso miesten kerhon puolella.

V1600 -luokan Renault Meganella kilpaileva Pensas saa kauden finaalikisassa vastaansa luokan Suomi Cup -mestaruussarjan kärjessä olevat Jyrki Räsäsen, Lauri Joonan ja Timo Rajalan. Kokeneista vastustajista huolimatta Pensaalla on selkeä tavoite sunnuntaina 15. lokakuuta kurvailtavaan kauden finaaliin.

– Kun nuorten luokan mestaruus on jo varmistettu, niin tämä miesten puolella siirtyminen toi uutta haastetta päättää kauden rallisprintit. Kattotahan mitä siitä tuloo. Treenejä ei ennen kisoja ole ajettu, mutta eikö se siitä lähde, kun reitti on ensin pari kertaa fillaroitu, Pensas suunnitteli.

– Olen kauden aikana vähän vertaillut aikojani miesten puolen tuloksiin. En yhtään häpeä sanoa, että tohdin haaveilla jopa voitosta. Nyt on hyvä tilaisuus yrittää ykköseksi kun ei ole paineita pisteiden tai mitalin perään. Saa vain vetää menemään ja sitten lenkin jälkeen voi katsoa mihin aika riittää.

Huittisten Seloy SM-rallisprinttiin on ilmoittautunut muhkeat 135 kilpailijaa. Mestaruuksista ja muista mitalisijoista käydään vielä kovat ottelut.

Isosta kilpailijamäärästä huolimatta Pensas ei ole huolissaan tien kestävyydestä.

– Huittisten reitti on kovapintaisella ja vauhdikkaalla tiellä. Yleensä siellä se parempi aika tehdään toisella kierroksella. Siihen minäkin tähtään. Toisella vedolla laitan kaiken likoon, Pensas paljasti.

Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close