Jere Pensas varmisti nuorten mestaruuden jo Leppävirralla

Rallisprintin nuorten Suomi Cup -luokan hallitseva mestari, laihialainen Jere Pensas (17), on kilpaillut sarjassa vakuuttavasti myös tällä kaudella. Pensas päästeli viime viikonloppuna kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa luokkavoiton, joka takasi laihialaiselle tuoreen mestaruuden jo ennen Huittisissa lokakuulla kurvailtavaa kauden viimeistä SM-rallisprintin osakilpailua.

V1600 -luokan Renault Meganea käskevä Pensas tiesi kokemuksesta Leppävirran radan haastavuuden. Heti ensimmäisellä nykäisyllä oli syytä laittaa kaikki peliin. Paikoin syville spooreille kuluvalla tiellä on pienitehoisella autolla vaikeaa kohentaa aikaa toisella kierroksella.

– Meillä oli viikolla pientä ongelmaa auton kanssa. Ajonestolaitteeseen ja moottorin ohjaukseen jouduttiin tekemään korjauksia. Laitteet saatiin toimimaan, mutta koneesta jäi puuttumaan vajaa kymmenen heppaa. Vähän jännitti mitenkä voima riittää raskaassa nousussa. Laitoin heti alussa alkaen kaiken peliin. En varmaan edes ehtinyt ajatella puuttuvia tehoja. Painoin vain menemään ja aika riitti kärkeen, kuvaili Pensas terävää avausta.

Pensaan aika oli reilun sekunnin parempi kuin toiseksi ehtineellä Oskari Heikkisellä. Kolmanneksi kurvaillut Roni Kauppi jäi Heikkisestä vajaan puoli sekuntia. Jäi nähtäväksi kuka petraa aikaa toisella kierroksella.

Pensas ajoi kolmikon nopeimman ajan, mutta ensimmäinen veto oli silti ollut sekunnin parempi. Heikkinen ei parantanut, mutta kesti toisena ja Kaupin oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

– Kun ei voinut tietää mitenkä muut onnistuvat, oli toisellakin ajolla pakko yrittää täysillä. Paikoin se oli tosi vaikeaa kun pohjapanssari kiillotti keskitietä. Kisa meni kuitenkin niin kuin pitikin. Ensimmäisen kierroksen aika riitti voittoon. Tulos tarkoittaa nyt siltä, että mestaruus varmistui jo täällä, Pensas virnisti.

Tuplamestariksi noussut hallitseva nuorten luokan mestari ajoi Leppävirralla kauden neljännen osakilpailuvoittonsa. Pensaan monipuolisuutta kuvaa voitot kaikilta pinnoilta; lumelta, asfaltilta ja soralta. Mitä tuore mestari tekee jatkossa?

– Heti ensi viikonloppuna ajan rallia nuorten luokassa junnujen SM-kisassa Riihivuoren rallissa. Myös rallisprintin SM-sarjan viimeiseen kisaan Huittisiin lähden mukaan. Katsotaan sitten sen jälkeen mitä ja millä jatkossa ajellaan.

Teksti: JiiVee Korpela
Kuva: Jani Kekoni

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close