Rallisprintin SM -pisteistä luvassa hurja taistelu

Rallisprintin SM -sarjan jatkuu lauantaina kauden kolmannella osakilpailulla Raahessa. Rallisprintin SM -sarja käynnistyi helmikuussa kahdella lumella ajetulla osakilpailulla, toukokuussa kilpaillaan asvaltilla.

Raahen Urheiluautoilijat ry järjestää vuoden tauon jälkeen rallisprintin SM-osakilpailun Raahen Yritysperän teollisuusalueella. SHT SM Asfalttisprint kaasutellaan kolmisen kilometriä pitkällä asfalttiradalla lauantaina 6.5. kello 14.00 alkaen.

Tällä kertaa Raahessa ajetaan SM-, Suomi Cup- ja juniorimestaruussarjan kauden kolmas osakilpailu. Kaksi ensimmäistä olivat talvikisoja, joten Raahessa startataan vauhdikas ja jännittävä kesäkausi.

Raahen kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 133 kuljettajaa. Mukana ovat kaikki Suomen parhaimmat rallisprint -kilpailijat. Osallistujaluettelo julkaistaan sekä tulokset kilpailun jälkeen tulospalvelun nettisivuilla www.oopsware.org -> Raahe SHT SM.

Raahessa on luvassa huima taistelu SM -pisteistä. Nelivetoluokkaa talviosakilpailuiden jälkeen johtava tuusulalainen Tomi Hallia toteutti suunnitelmansa ja vaihtoi luokkaa kesäkaudelle. Talven kilpailussa Hallia kilpaili ralliautovireisellä, noin 300 hevosvoimaisella Mitsubishi Lancerilla niin sanotussa ralliautoluokassa. Hallia menestyi talven SM -osakilpailuissa erinomaisesti. Hän voitti luokkansa molemmissa kilpailuissa ja oli kummankin osakilpailun yleiskilpailussa toinen.

Rallisprintin kuusinkertainen suomenmestari asensi kilpuriinsa tehokkaamman, noin 500 hevosvoimaa kehittävän SS -luokan moottorin. SS -luokassa kilpaillaan tehokkailla, vain rallisprint -käyttöön rakennetuilla kilpa-autoilla.

– Luokanvaihtoajatuksen taustalla on se, että asvalttikilpailuihin ei välttämättä ilmoittaudu mukaan suurta kilpailijamäärää ralliautoluokkaan. Mikäli luokassa on alle viisi kilpailijaa, voitosta saa vähemmän pisteitä. Haluan kuitenkin taistella mestaruudesta, siksi SS -luokkaan siirtyminen on järkevää. Siinä luokassa on aina enemmän kuin viisi osallistujaa, kertoo Tomi Hallia.

Rallisprintin SM -sarjassa sarjapisteet jaetaan osakilpailukohtaisesti luokittain sijoitusten perusteella. Kauden aikana kilpailijalla on mahdollisuus kerätä 1,5 kertaiset pisteet yhdestä valitsemasta osakilpailusta. Kilpailija saa valita osakilpailun itse.

Vuonna 1974 syntynyt supermenestyjä on saavuttanut urallaan peräti kuusi rallisprintin SM -kultaa vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010 ja 2011. Viime vuonna hän saavutti kaksivetoisten SM -pronssia.

Nelivetoisten SM -sarjassa Hallialla on 22 pistettä, raahelaisella Pekka Keski-Korsulla on 20,5 pistettä, mäntyharjulaisella Jari Putkisella 20 pistettä ja kajaanilaisella Kai Hyttisellä 20 pistettä.

Kaksivetoluokan SM-kärjessä ennen Raahen kilpailua ovat tasapistein laihialainen Toyota Starlet-kuljettaja Mika Lemmetti ja töysäläinen Opel Kadettia ohjastava Jukka Vähämäki. Kummallakin on kasassa 27,5 pistettä. SM -pisteissä kolmantena on suonenjokelainen Kimmo Kauppinen, hänellä on 20 pistettä.

Pistetilanne kahden SM -osakilpailun jälkeen: http://www.rallisprintsm.fi/tiedostopankki/115/P_SMRS.pdf

Kuva: Jukka Vähämäki johtaa kaksivetoisten SM -sarjaa tasapisteissä Mika Lemmetin kanssa talviosakilpailuiden jälkeen. Kuva: Pekka Mäkinen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close