Kai Hyttinen rallisprintin SM-sarjan toisen osakilpailun nopein

Nelivetoista, turboahdettua Mitsubishi Lanceria käskyttävä Kai Hyttinen voitti sunnuntaina Siikajoella ajetun rallisprintin SM-sarjan toisen osakilpailun. Suomussalmelainen Hyttinen ajoi Jaresko Oy SM-rallisprintin voittoajan ensimmäisellä kierroksella, voittoaika oli 2.37,58.

Yleiskilpailun toiseksi nopein oli tuusulalainen lajilegenda, urallaan kuusi rallisprintin suomenmestaruutta saavuttanut Tomi Hallia. Nelivetoisella, rallivireisellä Mitsubishi Lancerilla ajanut Hallia ajoi parhaimman aikansa toisella ajokierroksella. Hallian aika 2.40,72 oli 3,14 sekuntia Hyttisen aikaa hitaampi. Hallia voitti samalla luokan 1.

Hallia on myös SM -pistejohdossa kahden osakilpailun jälkeen nelivetoisissa.

Raahelainen, pitkään Suomen nopeimpien rallisprint -kilpailijoiden joukkoon kuulunut Pekka Keski-Korsu oli yleiskilpailun kolmanneksi nopein. Hänen paras aikansa, 2.40, 85 syntyi avauskierroksella. Keski-Korsu jäi Hyttisestä 3.27 sekuntia, mutta vain 0,13 sekuntia toiseksi ajaneesta Halliasta.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu toukokuussa kahdella asfaltilla ajettavalla osakilpailulla.

Kaksivetoisten yleiskilpailussa käytiin huima kamppailu voitosta. Kaksivetoisten yleiskilpailun voitti talvikilpailuissa voitosta voittoon ajanut laihialainen Mika Lemmetti. Toyota Starletilla kilpailevan Lemmetin voittoaika olio 2.51,26. Toiseksi ajoi Toyota MR2:lla kilpaileva parkanolainen Mikael Vuotari, hänen paras aikansa oli 2.51,86, hän jäi voittaja-Lemmetistä vain 0,54 sekuntia.

Kaksivetoisten yleiskilpailun kolmanneksi ajoi kuortanelainen, Opel Kadettilla kilpaileva Jukka Vähämäki. Hänen aikansa oli 2.53,84. Hän jäi Lemmetistä reilut 2,5 sekuntia.

Lemmetti paransi aikaansa toisella ajokierroksella lähes neljällä sekunnilla, avauskierroksella hän teki ajovirheen lähdössä. Voitto hienon nousun jälkeen maistuu hyvältä.

SM -pistetilanne talviosakilpailuiden jälkeen, nelivetoiset:

SM-pistetilanne talviosakilpailuiden jälkeen, kaksivetoiset:

Rallisprintin SM -pisteistä ajetaan luokittain.

Siikajoella nuorten nopein oli laihialainen, Renault Meganella ajava Jere Pensas. Kajaanilainen, Ford Fiestalla ajava Oskari Heikkinen oli toinen ja KR -Teamin Toyota Yariksella ajava Roni Kauppi kolmas.

Junioreiden nopein oli Skoda Octavia WRC:llä ajanut Jarmo Autio, toinen oli Joni Tolonen ja kolmas Sauli Väisänen.

Junioreiden pistetilanne talviosakilpailuiden jälkeen:

1) Heikki Leinonen 27

2) Valtteri Kauhanen 26

3) Joni Tolonen, Joonas Kalliomäki 22

Rallisprintin SM -sarja vetäytyy nyt kevätkaudelle. Kausi jatkuu toukokuussa, kun toukokuun 6.5. kilpaillaan SM -pisteistä Raahessa.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close