Jari Koski nopein rallisprintin SM-sarjan avauskilpailussa Kuopiossa

AL-Härmää edustava Jari Koski voitti lauantaina Kuopiossa ajetun rallisprintin SM-sarjan avauskilpailun. Koski kiersi Sotkanniemessä sijainneen noin viisi kilometriä pitkän radan aikaan 2.58,46. Mitsubishi Lancerilla kilpailevan Koskein voittoaika syntyi toisella kierroksella.

Urallaan ensimmäisen kerran rallisprintin SM -osakilpailun voittanut Koski oli luonnollisesti iloinen kilpailun jälkeen.

– Tuntuu todella hyvältä, kun ei ole osannut aiemmin ajatella voittoa. Tultiin täyttä ja se riitti voittoon. Kovempaa ei päästy.

Koski sanoo jatkavansa entistäkin kovemmalla innolla kautta kohti helmikuun loppupuolen SM-osakilpailua.

Rallisprintin kuusinkertainen suomenmestari, tuusulalainen Tomi Hallia oli toinen. Hän jäi Kosken voittoajasta 0,41 sekuntia. Hallia ajoi nopeimman aikansa kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Hallia kilpailee Jari Kosken tavoin nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

Kolmanneksi nopein oli myöskin Mitsubishi Lancerilla kilpaileva Kai Hyttinen. Hänen paras aikansa jäi 1,09 sekuntia Jari Koskesta ja 0,68 sekuntia Tomi Halliasta.

Kaksivetoisissa nopein oli laihialainen Mika Lemmetti. Hän ajoi Toyota Starletillaan ajan 3.06,22. Tälle kaudelle uutuutena kilpailijoille tuli oikeus valita itselleen yksi kilpailu, jossa ajaa korotetuista 1,5-kertaisista pisteistä. Mika Lemmetti valitsi juuri Kuopion kilpailun korotettujen pisteiden ajopaikaksi.

– Kilpailu meni kuten oli suunniteltukin. Otin vähän riskilläkin Kuopion kilpailuksi, jossa ajan puolitoistakertaisista pisteistä. Kun voitto tuli, niin ei kai sitä paremmin kilpailu olisi voinut mennä, sanoi Lemmetti kilpailun jälkeen.

Takavetoisissa toiseksi ajoi Toyota MR2:lla parkanolainen Mikael Vuotari. Hänen aikansaoli 3.09,90. Kolmanneksi takavetoisissa ajoi kajaanilainen Teijo Karjalainen Opel Astralla. Hänen aikansa oli 3.11,12. Neljänneksi ajoi Jukka Vähämäki Opel Kadettilla. Hän on kuitenkin SM-pisteissä toisena, koska ajoi Kuopiossa korotetut pisteet.

Junioreiden luokan voitti Joni Tolonen ajalla 3.08,53. Hän kilpailee nelivetoisella Mitsubishi Lancerilla.

– Voitto oli yllätys. Ajoin ensimmäistä kertaa lumella nelivetoisella autolla, Tolonen kertoi tyytyväisenä.

Nuorten luokan voitti Toyota Yariksella Roni Kauppi. Hänen aikansa oli 3.27, 52. Toiseksi ajoi Ford Fiestalla Oskari Heikkinen, aika 3.31,62 ja hallitseva nuorten mestari Jere Pensas Renault Meganella oli kolmas ajalla 3.34,33.

Junioreissa toiseksi ajoi Juho Mäki-Tammela 3.08,83 ja kolmas Erkka Korpiaho ajalla 3.10,71.