Taistelu rallisprintin suomenmestaruuksista alkaa Kuopiossa!


Suomen nopeimman sarjan, Rallisprint SM -sarjan kausi 2017 käynnistyy lauantaina Kuopion Sotkanniemessä. Taistelu lajin suomenmestaruudesta käynnistyy noin viiden kilometrin pituisella radalla, Maamurrit SM-rallisprintin rata kiertelee Pihlaisen järveä. Sotkanniemi sijaitsee Viitostien läheisyydessä, noin 25 kilometriä Kuopion keskustasta etelään. Kauden avauskilpailun järjestävät yhteistyössä Kuopion Urheiluautoilijat ja Leppävirta Racing Team.

Kauden avausosakilpailuun ilmoittautui peräti 147 kilpailijaa. SM-titteleistä kilpaillaan kolmessa eri sarjassa: nelivetoiset, kaksivetoiset ja juniorit.

Nelivetoisten kilpa-autojen ohjaimissa nähdään useita lajin Suomen mestareita. Ralliluokassa Mitsubishi Lancerilla kilpailee rallisprintin supermenestyjä Tomi Hallia . Tuusulalainen on saavuttanut kaikkiaan kuusi Suomen mestaruutta vuosina 2004, 2005, 2006, 2007, 2010 ja 2011.

Kuopiossa nähdään myös lajin Suomen mestari vuosimallia 2000, kun hämeenkyröläinen Jari ”Jaltsu” Lamminsivu.

Kuopiossa kilpailee myös vuoden 2009 SM -kultamitalisti, Anjalankoskella asuva Jukka Tenho.

Mielenkiintoinen nimi on myös mäntyharjulainen Jari Putkinen. Hän on varikkojuorujen mukaan rakentanut väkivahvan Mitsubishi Lancerin huimaan iskuun. Mihin Putkisen vauhti riittää, se nähdään Kuopiossa.

Ja huima kamppailu voitosta tullaan näkemään myös takavetoisissa. Parkanolainen, hallitseva suomenmestari Mikael Vuotari lähtee Toyota MR2 -kilpurillaan mestaruusjahtiin.

Kaksivetoisissa mielenkiintoinen sana voittokamppailussa on varmasti sanottavana kuortanelaisella Jukka Vähämäellä. Hän kilpailee Kuopiossa Opel Kadettilla.

Mielenkiintoista on myös seurata, miten laihialainen Mika Lemmetti ehtii Toyota Starletillaan.

Nuorissa hallitseva mestari, Laihian Urheiluautoilijoiden Jere Pensas (17) lähtee puolustamaan titteliään. Pensas kilpailee etuvetoisella Renault Meganella.

Rallisprintin SM -sarjassa ajetaan myös senioreiden, naisten, nuorten ja V1600-luokan Suomi Cup-mestaruuksista. Kuopiossa kilpailevat 1600-mestari Jurvan UA:n Timo Rajala, senioreista Nokian UA:n Tarmo Ollila ja naisten mestaruutta puolustava Leppävirta Racing Teamin Liisa Sutinen.

Sotkanniemen kilpailupaikalle on opastus sekä Viitos- että Ysiteiltä.

Kilpailunjohtajat kertovat, että kilpailuradan alkuosa on pientä kylätietä, jonka puolivälissä on hyviä katsomopaikkoja. Loppuosa on nopeaa valtiontietä jolla pääsee nauttimaan todella suurista nopeuksista. Kilpailurata suljetaan kello 10 ja ensimmäinen kilpailija starttaa reitille kello 11.30.

Tervetuloa – nähdään Kuopiossa!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close