Nikko ja Vuotari uusivat Suomen mestaruutensa Rallisprintissä


Rallisprintin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu, Pakoputkihuolto A.Anttila SM-Rallisprint, ajettiin tänään lauantaina Kouvolassa. SM-kausi 2016 piti sisällään kuusi osakilpailua; kaksi lumella, kaksi asfaltilla ja kaksi soralla.

Junkkarin kylän maastossa Anjalassa ajetussa kauden päätöksessä yleiskilpailun voittoon ajoi MhMK:n Jari Putkinen Mitsubishi Lancer E6:lla.

Nikko jälleen mestariksi nelivetoisissa

Nelivetoluokassa rallista tuttu mies, Laihian UA:n Joni Nikko paineli Kouvolassa luokkansa voittoon, yleiskilpailun toiseksi ja 4WD:n Suomen mestariksi. Mitsubishi Lancer Evo ysiä käskyttävä Nikko oli Kouvolaan tullessaan kolmas SM-pisteissä, mutta voiton myötä pronssi muuttui kullaksi. 33-vuotias Nikko uusi viime vuotisen mestaruutensa voittamalla tänä vuonna luokkansa kolmesti.

– Mentiin kisa kerrallaan ja jatkettiin aina kun mestaruusmahkuja oli. Pirellin renkaat toimivat myös tänä vuonna oikein hyvin. Huoltojoukoille kiitos, että jaksoivat auttaa, ovat ihan huippuporukkaa. Ensi vuonna en varmaan aja sprinttiä vaan palaan takaisin rallipoluille, paljastaa Nikko, jolla myös taskussa kaksi hopeaa rallin yleisen SM:stä.

Nelivetoisissa SM-hopea Jari Putkiselle ja pronssia Jari Lamminsivulle.


Vuotari kaksivetoisten kuningas

Kaksivetoisissa päätöskilpailun voitto ja Suomen mestaruus ratkesi vasta toisella ajokierroksella. Pistejohdossa ollut Parkanon UA:n Mikael Vuotari vetäisi Toyota MR2:lla toisella ajokierroksella luokkansa toiseksi nopeimman ajan ja se riitti mestaruuteen ennen luokkavoittaja Jukka Vähämäkeä, jolle SM-hopeaa. 2-vetoisten pronssi meni Tomi Hallialle.

SM-kulta oli 24-vuotiaalle Vuotarille uran toinen.

– Olen ajanut sprinttiä vuodesta 2009 ja viime vuonna voitin ensimmäisen mestaruuden, tänä vuonna sitten uusin sen. Viime vuosi oli tätä vuotta helpompi, koska mestaruus ratkesi jo ennen viimeistä osakilpailua. Tänä vuonna sai jännittää viimeiselle kierrokselle asti. Tänä vuonna on myös ollut hieman teknisiä ongelmia sekä moottorin että vaihdelaatikon kanssa. Haluan kiittää yhteistyökumppaneita sekä huoltojoukkoja, heille kuuluu iso kiitos, kertoi Mikael Vuotari, joka keräsi tänä vuonna yhteensä neljä luokkavoittoa.

Vuotari tullaan näkemään Rallisprintin SM-sarjassa samassa luokassa ja autokaan ei kuulemma tule vaihtumaan.

Rallisprintin Suomen Juniorimestaruussarjaan uusi mestari

Vuodesta 2014 ajetussa Rallisprintin Suomen Juniorimestaruussarjassa käytiin tiukka taisto mestaruudesta. Roland Malm ja Juha Pasanen päätyivät loppupisteissä tasapistein, joten kauden luokkavoitot ratkaisivat voittajan. Näin ollen Toyota Starletilla ajava Roland Malm kruunattiin Suomen mestariksi.

– Huikee fiilis ja päivä. En ollut lainkaan tyytyväinen ekaan kierrokseen. Sitten tolla kiekalla meni risteys pitkäks ja päätin et vedän ihan riskillä maaliin ja se toimi. Kauden aikana oli haasteita, mutta aion jatkaa myös ensi vuonna, mutta antaa myös enemmän aikaa perheelleni. Haluan kiittää yhteistyökumppaneita. Hienoa, että ovat tukeneet ja auttaneet tänä vuonna, hymyili mestari Malm, joka voitti kauden aikana luokkansa viidesti ja oli kerran toinen.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close